
Luka doncic olmak istediği yerde – ve şimdi kilitlendi. Beklendiği gibi Doncic, takımın kendisine teklif yapma hakkına sahip olduğu ilk gün olan Cumartesi günü Lakers ile maksimum kontrat uzatma anlaşması imzaladı. Bu üç yıllık bir maksimum anlaşma - iki yıl garanti artı üçüncü yıl oyuncu opsiyonu - 165 milyon dolara kadar çıkabilir (ancak NBA’in öngörülen maaş sınırı artışlarına göre daha büyük olasılıkla yaklaşık 160.8 milyon dolar).
“Bugün franchise’ımız için anıtsal bir an. Lakers Basketbol Operasyonları Başkanı ve Genel Menajeri Rob Pelinka yaptığı açıklamada luka Doncic’in geleceğinin Los Angeles Lakers’ta olduğunu söyledi. “Luka oyunun en üstün oyuncularından biri ve sahadaki hakimiyeti ve tutkusu kıyas kabul etmez.
Luka** bir Laker olduğu andan itibaren, Luka ile taraftarlarımız arasında anında bir bağ ve hayranlık oluştu. Bir Lakers maçına gittiğinizde bunu ruhunuzda hissedebilirsiniz. “Hem internette hem de medyada ilk başlarda yer alan bazı yorumlara rağmen, bu uzatmayla ilgili bir drama yaşanmadı - Lakers her zaman maksimum teklifi sunacaktı ve Doncic de her zaman bunu imzalamayı planlıyordu.
Lakers doncic’e dört yıllık, 229 milyon dolarlık bir maksimum uzatma önerebilirdi (ve muhtemelen önerdi), ancak onun için akıllıca hareket her zaman üç yıllık imzalamaktı. Çünkü bu üç sezonun ardından Doncic ligde 10 yılını doldurmuş olacak ve bu noktada maaş sınırının %35’ini almaya hak kazanacak (bu kontratta aldığı %30’dan daha fazla). Bu üç yılın ardından Doncic, Lakers ile beş yıllık bir maksimum kontrat imzalayabilir ya da başka bir takımla dört yıllık bir kontrat yapabilir.
Doncic yaptığı açıklamada “Bu muhteşem bir organizasyon ve birlikte inşa ettiğimiz şeye gerçekten inanıyorum” dedi. “Los Angeles’a bir şampiyonluk daha getirmek ve Laker Ulusunu gururlandırmak için elimden geldiğince çok çalışmaya devam edeceğim. Bu sadece bir başlangıç.
Önümüzdeki dönem için ve bu takımla birlikte özel bir şeyler inşa etmeye devam edeceğim için heyecanlıyım. “Doncic, Şubat ayının son gününde ligi şoke eden bir anlaşmayla Lakers’a takas edildi ve o andan itibaren Lakers odak noktasını onun etrafında şekillendirmeye ve kadrosunu onun oyun tarzına uygun hale getirmeye başladı. Bu durum, serinin yüzü olan ancak 40 yaşında 23. sezonuna giren LeBron James’in Los Angeles’ın geleceği olmadığı yönünde bir drama yaratmış olsa da gerçek şu ki Lakers bu iki yıldızla Batı’da bir tehdit oluşturuyor.
Geçen sezon takastan sonra çıktığı 28 maçta doncic maç başına 28.2 sayı, 8.1 ribaund ve 7.2 asist ortalamaları yakaladı. Takasın acısından mı yoksa olgunluğundan mı bilinmez, Doncic bu sezon fiziksel kondisyonuna odaklandı ve kariyerinin en iyi formunda görünüyor. Lakers taraftarları, Doncic 27 Ağustos’ta başlayıp 14 Eylül’e kadar sürecek olan EuroBasket şampiyonasında ülkesi Slovenya’yı temsil ettiğinde (Lakers kampının başlamasından birkaç hafta sonra) onun nasıl göründüğünü ve oynadığını görecekler.